Green sea peeling

Green sea peeling

Green sea peel is een natuurlijke manier om de huid te peelen (exfolieren) zonder het gebruik van zuren. De hoofdsamenstelling van dit product wordt puur uit de zee geoogst. Het stimuleert de huid, net als micronaaldjes, die de bovenste, meest oppervlakkige huidlaag verwijderd.


In tegenstelling tot chemische peelings die zijn gebaseerd op pH en zuurgraad, werkt deze peeling door het stimuleren van de cellen, de oude huidcellen te verwijderen en nieuwe huidcellen te regenereren.

Peelings hebben algehele huidverjongende eigenschappen. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.


Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. De productie van elastine en collageen gaat omhoog en je huid gaat zich weer gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe, terwijl de dikte van de dode huidlagen juist afneemt.
Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en juist dat kan met Easy TCA® peelings worden bereikt.


Voor de behandeling van:

  • fijne lijntjes
  • droge huid
  • ouderdomsvlekken
  • dikke, verhoornde huid
  • ruwe textuur
  • hyperpigmentatie
  • vettige huid
  • acné
  • rimpels


De behandeling.

De behandeling start met een milde reiniging van de huid en een Skin prep om de huid te ontdoen van losse dode huidcellen, vet en vuilresten. De Green sea peel wordt aangebracht met een kwast of wipe. Het masker moet ongeveer 15-25 minuten op de huid blijven zitten.
U kunt een licht tintelend gevoel ervaren. De peeling wordt na de inwerktijd voorzichtig verwijderd met natte koele sponsjes. Om de huid te kalmeren wordt de behandeling afgerond met een post peel crème.


Na de behandeling (herstelperiode).

U krijgt van uw huidspecialist een formulier mee met thuisadvies. Hierop staat duidelijk aangegeven wat u de dagen na de peeling wel en niet moet doen.
Het is van groot belang dat u uitsluitend de bijbehorende producten gebruikt en geen andere huidproducten. De huid zal de eerste dag droog zijn, maar u zult er nog niet veel zien. Na 2 tot 3 dagen kan er vervelling plaatsvinden en dit houdt 4 tot 7 dagen aan. De vervelling zal rondom de mond en neus beginnen. Pigmentvlekjes kunnen de eerste dagen juist donkerder verkleuren, maar dit zal tijdens het afschilferen verdwijnen. Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde per email, whatsapp of telefonisch contact met ons opnemen.

 

Te verwachten resultaat.

Wanneer het behandeltraject afgesloten is zal de huid er egaler, frisser en stralender uitzien. Ook zal de huid meer vocht vasthouden en gladder aanvoelen. Daarnaast wordt de kans op verstoppingen verkleind, doordat de dode huidcellen van de huid verwijderd zijn.