E-light (IPL)

E-LIGHT (ontharen IPL)

 

Ontharen: Op elk deel van uw lichaam kan nu, met als resultaat een haarvermindering van 80 tot 90%, ongewenste haargroei snel behandeld worden. Ook zijn er diverse speciale behandelingen voor het gezicht. Het werkt als volgt, de lichtflits wordt omgezet in warmte en wordt via het pigment naar de voedingsbodem van het haar geleid. Deze wordt door de warmte vernietigd en de haar zal op die plaats niet meer terug groeien. De omliggende huid en het weefsel worden absoluut niet beschadigd.

 

Beauty: E-light kan daarnaast ook de huid diep doordringen selectief te werk gaan op onderhuidse pigment, bloedvaten, verwijderen van sproeten, couperose, oplossen van allerlei huidproblemen. Tegelijkertijd kan E-light de aanmaak van onderhuidse collageen stimuleren, maakt de huid jeugdiger, gezonder en glad.

Voor behandeling van:

 • Duurzaam ontharen
 • Huidverjonging
 • Pigmentvlekken
 • Ouderdomsvlekken
 • Acne
 • Spider naevi
 • Rosacea

Voordelen:

 • Veilig en snel
 • Geen bijwerkingen
 • Duurzame ontharing
 • Huidverjonging
 • Pijnloos
 • Meerdere huid en haartypes
 • De huid wordt niet warm 

De techniek

E-light is de meest veilige en effectieve techniek voor duurzaam ontharen en huidverbetering. De E-light techniek is geschikt voor ieder huidtype. Het ontharen is vrijwel pijnloos, alleen op plekken waar bepaalde huidzenuwen dicht op de oppervlakte liggen kunt u dit ervaren als een speldenprikje, bijvoorbeeld in de liesplooien, de enkels, de nek en de oksels.

 

Door de lagere lichtintensiteit is het veiliger en kan daarom ook worden gebruikt op een donker huidtype. Een gewone IPL kan niet worden gebruikt bij een donkere huid en is niet effectief op rood, blond, en grijs haar. Met ons systeem zijn alle huid en haartypes wél gewoon te behandelen.

 

Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat IPL/E-light niet alleen ingezet kan worden tegen ongewenste en/of overmatige haargroei, maar ook andere indicaties die zorgen voor onzekerheid omtrent het uiterlijk. Zoals bijvoorbeeld: Acne, couperose of pigmentvlekken.

Voor de behandeling en veelgestelde vragen


Wat is het verschil tussen laser ontharen en E-LIGHT / IPL ontharen?

Kort gezegd is laser ontharen 1 kleur licht en werkt daarmee op een beperkt aantal haar- en huidtypes. E-LIGHT ontharen filtert het licht zodanig dat meerdere kleuren doorgelaten worden. Hierdoor zijn meerdere huid- en haartypes te behandelen. Een ander verschil is dat laser dieper inwerkt in de huid en eerder schade toe kan brengen. Hiermee is E-LIGHT ontharen een veiligere methode.


Hoeveel behandelingen?

Om de behandeling tot een goed resultaat te brengen zijn er meerdere behandelingen nodig. Men moet rekening houden met gemiddeld 6-8 behandelingen in een jaar. Dat kan per persoon verschillen, afhankelijk van de regio van het lichaam, maar ook van leeftijd, genen, haarkleur, huidtype, gebruik van medicatie, hormonale disbalans, etc


Hoe vaak een behandeling?

De eerste 3 behandelingen dient men op de 4 weken in te plannen, daarna geldt een behandelfrequentie van 4-6 of 4-8 weken, afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel.

Wat je moet weten voorafgaand aan E-LIGHT


Zonlicht of zonnebank vermijden
Als u met E-LIGHT ontharen begint dient u er rekening mee te houden dat u minimaal 2 weken voor de behandeling en tot 2 weken na de behandeling niet blootgesteld mag worden aan zonlicht of zonnebank. Mocht u toch in de zon komen, gebruik dan altijd een goede beschermingsfactor, factor 30 of hoger.


Douchen, sauna of zwemmen
Bij een E-LIGHT behandeling is het normaal dat er warmte vrij komt als de flits wordt afgegeven daarom is het belangrijk dat de huid na de behandeling tot rust kan komen. Het beste is om na de behandeling niet gelijk te gaan zwemmen en geen gebruik te maken van sauna of whirlpool. U mag uiteraard wel gewoon douchen, maar niet te heet.


Medicijngebruik melden!
Het is belangrijk om uw medicijngebruik voorafgaand aan de behandeling te melden aan de behandelaar. Die kan dan bepalen of u behandeld kunt worden of niet. Gebruikt u bijvoorbeeld een antibioticakuur, dan kunt u niet behandeld worden. Dit kan pas 10 dagen na het einde van de kuur. Tenslotte, het is van belang voor de behandelaar en voor u om elke verandering die invloed heeft of kan hebben op uw gezondheid, te melden. Ook hormoonveranderingen graag doorgeven. Bij twijfel of vragen: leg het gerust voor aan uw behandelaar.


Voor wie?

E-LIGHT is voor alle huidtypen en haartypen geschikt. Van de licht tot donkere huid en van blonde haren tot donkere haren.
Zelfs grijze en rode haren hebben in deze techniek een betere kans van slagen.


Hoeveel dagen van tevoren moet ik me scheren?

Ongeveer 48 uur voorafgaand aan de behandeling. Het haartje mag namelijk niet te lang zijn. Er is een stoppeltje nodig tijdens de behandeling. Allereerst om te kunnen waarnemen waar er exact behandeld moet worden. Verder is er een haartje nodig om het licht te transporteren naar het haarzakje. Het haartje mag niet te lang zijn omdat dan niet effectief behandeld kan worden.


Mag ik mij blijven scheren?
Tien dagen na de behandeling zal er een reductie van de haargroei te zien zijn en zal er ook minder vaak geschoren hoeven te worden.
Tussen de behandelingen door mag u altijd blijven scheren of knippen.


Mag ik nog waxen, harsen of ontharing crèmes gebruiken?

NEE. Zeker tot 6 weken voor de behandeling stoppen met bovenstaande ontharingsmethodes. Door deze methodes wordt de haargroeicyclus verstoord, waardoor het te behalen reductie resultaat niet kan worden behaald.


Ik ben zwanger of net geweest, mag ik dan behandeld worden?

NEE. 


Kan ik met tatoeages een E-LIGHT behandeling ondergaan?

Op de getatoeëerde huid kan geen E-LIGHT behandeling plaatsvinden. De tatoeage zal namelijk beschadigd raken door de behandeling.
Eromheen uiteraard wel.


Doet een E-LIGHT behandeling pijn?

U voelt slechts een tikje en de warmte van de E-LIGHT. Het voelt ongeveer als een elastiekje op uw huid.


Mag ik deodorant of gebruiken?

Ja, mits er geen alcohol in zit. 


Kan ik E-LIGHT ontharen met moedervlekken op de huid?

Omdat moedervlekken pigmenten bevatten kunnen ze extra warmte opnemen en hierdoor verkorsten. Om dit te vermijden kleuren we de moedervlekken wit of we werken er omheen. Moedervlekken die jeuken of van grootte en vorm veranderen worden niet behandeld.


Wanneer zie ik het effect van een E-LIGHT behandeling?

De meeste mensen merken al na de 1e E-LIGHT behandeling in de eerste twee weken resultaat.
Dit kan door bv. tragere haargroei of kale plekjes. Bij een mindere haardichtheid kunt u het ook pas merken na drie behandelingen.

Mehrana Beauty


Voor diverse huidverbeterende en huidverjongende beautybehandelingen in de salon in het centrum van Arnhem. We stemmen de behandelingen volledig af op uw wensen, huidtype en huidconditie.

Copyright 2019 @ Mehrana Beauty en Simply Beauty - Privacy Statement (pdf)

Get in Touch


Spijkerlaan 36

6828 EC Arnhem

Email: info@mehranabeauty.nl

Telefoon: 026 4420556

Website: www.mehranabeauty.nl